KAHDEKSAN TOSI KUTSUA

1. v 1970 Kutsu papiksi

Menin vaimoni kanssa Helsingissä asuessamme Kallion kirkkoon kuuntelemaan teol. tri E.G Gulinin opetusta Roomalaiskirjeestä. Mieleeni palaa vieläkin ne kohdat Raamatun Sanan selityksiä, joissa hän puhui Luomakunnasta Jumalan luomana. Sitä kuunnellessani minusta tuntui, että puhujana hän uskoi kaiken, mitä hän puhuu meille. Samalla ajattelin, että jos Suomen papit tuolla tavoin puhuisivat Jumalasta, ihmisten olisi paljon helpompi uskoa Jumalaan. – Juuri tuon ajatukseni jälkeen kuulin sanat: ”Sinusta tulee pappi.” Olin hyvin ihmeissäni. Se tuntui niin epätodelliselta. Se viesti oli kuitenkin annettu syvälle sydämeeni. Kerroin siitä vaimolleni. Hän ei oikein ottanut kantaa. Me odotimme esikoista syntyväksi syksyllä. Helsingin kaupungilla olin työssä puutarhurina ja varmaan vuoden päästä oli tarkoitus hakea Lepaalle hortonomikoulutukseen. Puutarhaopiston opiskelut olivat siis omissa tulevaisuuden suunnitelmissa. Työpäivien aikana mietin välillä kovasti asiaa ja välillä tuli itku. En todellakaan ole mikään esiintyjä- tai puhuja tyyppiä. Taustalle tuli monesti ajatus, menettäisinkö jotain, mitä ehkä Jumala on suunnitellut elämääni? Jäisikö pois siunaus ja kaikki muu, mitä minulle ja perheelle on suunniteltu Jumalan suunnitelmissa. Asia jäi hautumaan useiksi kuukausiksi ilman enempiä suunnitelmia tai edes asiaan palaamisia.

2. Kutsu pelastukseen, Jeesuksen seuraajaksi

Samana vuonna 1970 yhtenä sunnuntaina tuli päivällä valtava tarve lähteä jonnekin Jumalan Sanan kuuloon. Tilaisuudeksi löytyi kesällä Jäähallin luona Helsingissä Kansanlähetyksen telttakokous. Sinne menimme. Hyvin paljon oli puheita peräkkäin. Välillä jo kysyin Marja-Leenalta: ”Kuis´ kauan me täällä ollaan? Joko pian lähdetään?” Puheet olivat monet korostamassa menneitä aikoja: ”Ennen Pyhä Henki vaikutti niin, että teltan katto oikein kohisi!” Vaikutus puheilla oli vähän, että, mitä ne nyt menneitä noin muistelevat? Mehän, huom! – eletään tätä päivää. – Istuimme kuitenkin loppuun asti. Lopulla oli tarkoitus vielä yhteiseen rukoukseen yhtyminen. Eräs puhuja veti rukoukseen osan, jossa hän kehoitti: ”Jos joku tuntee Jeesuksen kutsun, lähteä seuraamaan Jeesusta ja haluat pyytää Hänet omaksi Vapahtajaksesi, niin nouse ylös!” Tuohon kutsuun ajattelin omassa sydämessäni: ”Mitähän tuo oikeasti sisältäisi tuollainen elämä Jeesuksen kanssa? Mitähän se elämä toisi minulle tulevaisuudessa?” Pian tuo rukoilija sanoi samat sanat uudestaan. Kuunnellessani kutsua minulle annettiin hyvin selvä näky: Kultainen hyvin iso vaaka, siinä oli kaksi kultaista vaakakuppia. Toisessa vaakakupissa olin minä ja toisessa oli Jeesus. Kuva viehätti tosi paljon ja tuo vaakan näyttämä tasapaino, jossa Jeesus mukana. Kysyjä edessä kysyi kolmannen kerran. Tuntui nyt oikealta nousta ja ottaa Jeesus vastaan. Katsoin vaimooni päin, nimittäin istuinpenkit olivat siten vinossa, että hän oli poissa katseeni suunnasta eteenpäin. Odotin näkeväni hänet istumassa. Yllätyin, kun näin hänet ja seisomassa. Toisin sanoen. Hänkin oli kokenut Jeesuksen kutsun: ”Lähteä seuraamaan Jeesusta omana Vapahtajana!” Tähän yhteyteen on syytä mainita, että alle kouluikäisenä olin nostanut Vimpelissä Hallapuron koululla pienen käteni, kun puhuja sitä koulun luokassa tilaisuudessa oli kysynyt: ”Kuka pyytää Jeesusta omaan elämäänsä?” Kun äitini oli tuon kylän opettajan, hän veti käteni alas. Sen hän varmaan joutui sisäisellä päätöksellään tekemään. Kyläkoulun ainoana opettajana oli opettajan perhe muualta äsken muuttaneena jotenkin koko kylän silmissä eri asemassa 1940-1950 lukujen vaihteessa. Kuitenkin äiti osti minulle Raamatun, kun opin lukemaan jo ennen kouluvuosia. Sitä olin jo lukenut innokkaasti tuon käden noston jälkeen. – – – Vaimoni, Marja-Leena kertoi, kuinka hän oli kahden tätinsä kanssa käynyt Helsingissä kuuntelemassa jotakuta ulkomaista hyvin kuuluisaa puhujaa. He olivat pyytäneet Marja-Leenaa mukaan, olihan tuo toinen täti hänen kasvatusäitinsä Vieno Kahelin. Siellä Jäähallin tilaisuudessa hän oli polvistunut alttarille ja pyytänyt Jeesusta Herrakseen ja mukaan elämäänsä. – – – Nyt siis tämä molempien kutsu olikin Jeesuksen Uskollisuutta: antaa meille aikuiskutsu 25 vuoden vanhana ja nyt yhtaikaa aviopuolisoina ja esikoista odottavina!

3. Kutsu: Toimita talosi, sinulla on kaksi viikkoa aikaa

Elettiin vuotta 1979 ja asuimme Kyyjärvellä Keski-Suomessa. Asuimme Kyyjärven seurakunnan pappilassa. Olin kirkkoherrana jo ollut noin kaksi vuotta. Yksi lapsistamme oli vähän kipeänä ja nukkui samassa huoneessa kanssamme. Kuitenkin tuo sairaus piti meitä hereillä niin paljon, että menin takimmaiseen huoneeseen nukkumaan. Seuraavana päivänä oli niin monta vaativaa papin työtä, että piti saada tarpeeksi lepoa. Juuri kun olin käytännössä valmis odottamaan nukahtamista, minut herätettiin tosi hereille ja kuulin selvän miehen äänen: ”Toimita talosi, sinulla on kaksi viikkoa aikaa!” Yllätyin kovin ja vähän pelästyinkin: ”Mitähän tämä nyt voisi tarkoittaa?” Ajattelin olevani parhaassa kunnossa ja 35 vuotias, eikä ollut mitään sairauksia. Päätin alkaa ihan oikeasti nyt nukkumaan. Muutaman minuutin jälkeen kuulin nuo samat sanat uudelleen. Silloin tuli mieleeni, kyllä tuo sanoma on vakava. Sinä yönä en voinut nukkua ollenkaan! Jos minulla ennen kuolemaa on vain kaksi viikkoa elinaikaa, niin minun pitää pyytää ihmisten välisiä rikkomuksia anteeksi ihmisiltä ja samalla Jumalalta. Ensin perheenjäseniltä ja sitten työtovereilta ja ihme: tuo seuraava sunnuntai oli minulla tuuraaja omassa seurakunnassa kun olin valinnut Nokian seurakunnan uuden seurakuntatalon vihkiäisjuhlan käydäkseni tuossa juhlassa. minut oli entisenä työntekijänä Nokian Seurakunnassa myös kutsuttu. – – – Toimintana tuo anteeksipyyntöjen sarja tuli johdatetuksi, että tuntui: ”Kerkesin kaikki ennen kahden viikon loppua.” Kuolemaa ei tullutkaan. Suurelta voitolta tuntui koko ajan lisääntyen se, että papin askeleet tulivat paljon kevyemmiksi anteeksi pyyntöjen ja anteeksi antamisten tähden! Parin kuukauden jälkeen alkoi monen kymmenen ihmisen uskoon tulo ensin omassa seurakunnassa ja jatkuen laajalti muihinkin seutuihin. Kokkolan ”Mersu-Herätys oli niihin aikoihin monta vuotta eteenpäin, sekä Lapualla helluntailainen Saarnaaja Niilo Ylivainion toiminta. Lisäksi Vaasassa ja Jyväskylässä’ juuri noina vuosina pyydettiin puhumaan paljon kirkkoihin, vapaisiin suuntiin, kotiseuroihin ja myös kotonamme oli rukous- ja raamattupiirejä vähintään joka toinen viikko. Uusi elämä versoi papin parannuksen teon jälkeen – piti toimittaa Jeesuksen kutsusta Oivan talo ensin.

4. Kutsu profeetaksi

Elin vuotta 2010 ja asuin Turussa. Vuonna 2008 tammikuun alussa olin päässyt Muurlan Seurakunnan kirkkoherran tehtävistä eläkkeelle ja saman kuun 29 päivä kuoli vaimoni Marja-Leena. Elin tuossa kaupunkiasunnossa ihan tavallista yksinäisen miehen lesken elämää. Vuonna 2008 tammikuun 29 päivä noin klo 9.00 vaimoni kuoli ja kaksi vuotta ja kaksi tuntia myöhemmin 2010 klo 11.00 avasin mielijohteesta jonkun televisiokanavan, joka ”sattui olemaan päällä” ja heti siinä afrikkalainen piispa sanoi: ” From Your Mothers Woom I have called You to be the Profet!” Hyvin vahva Voima kosketti minua päästä jalkapohjiin. Muuta sanomaa siinä ei enää ollut niin olemassa, mutta tuo kutsu ja kosketus jäi olemaan täynnä tulevan odotusta. Ainoastaan kerran muistan hyvin selvän ja pitkän profetian Ukrainan Kiovassa. Olin siellä pienen ryhmän kanssa Sunday Adelajan Kirkon kurssilla, johon oli tullut eri maista noin 30 osallistujaa. Nuo ihmiset olivat tulleet Afrikasta, Indonesiasta, Amerikasta ja Euroopan useista maista. Olimme siellä 9 päivää. Se juhla oli Seurakunta täytti silloin 19 vuotta. Viimeisen illan kokoontuminen oli kurssin kokoamisen muistelu ilta. Äkisti nousin ja profetoin ensin mielestäni jo pitkään seisaaltani ja istuin, mutta sanoma jatkui vielä muutaman minuutin istualtaan. – – – Ilmestyksien lahjoja Herra on antanut hyvin paljon ja niissä on ollut Sanomia jatkuvasti.

5. Kutsu antaa Pyhän Hengen lahjoja toisille

Vuonna 2013 olin neljättä kertaa Meksikossa Juhani Saarikummun pyytämänä. Monikansallinen tiimi oli palvelemassa Juhanin johdolla meksikolaisia seurakuntia. Yhtenä iltana yksin rukoillessani Herra antoi näyn: Näin suuren ja laajan hiekkaisen rinteen. Tuon rinteen keskellä oli kuiva joen uoma ilman yhtään vettä. Siinä oli vain hiekkaa ja kiviä. Silloin tuota katsellessani sanoin Herralle: ”Sisimpäni on juuri noin tyhjä. Vain hiekkaa ja kiviä, mitään ei virtaa.” Näky jatkui, minulle näytettiin, siinä virtasi kämmenen kokoisia tuliliekkejä. Ensin niitä tuli noin metrin välein. Sitten niitä tuli jonossa, ja sitten jo päällekkäin. Lopulta niitä oli tuo koko virta äyräittään myöten täynnä. Näky jatkui: koin, että kaikki nuo tulikielet tulevat minuun ja kysyin: ”Herra, miksi ne tulevat minuun?” Kuulin vastauksen: ”Sinä annat niitä toisille, mutta kun tulee tulikaste, niin silloin kaikki muuttuu.” Ei kovin kauan sen jälkeen oli eräät kotiseurat Turussa. Siinä ensimmäinen esirukoukseen tulija pyysi: ”Minä tahdon, että minä saan armolahjoja!” Ihmettelin ja epätoivoisesti epäilin – ei kuitenkaan mitään tapahtuisi. Tulin rukoilleeksi näin: ”Rukoilen nyt Jeesuksen Kristuksen nimessä sinun henkeesi Pyhässä Hengessä.” Aloin rukoilla kielillä ja vähän ajan päästä kysyin, mitä nyt koit? Hän sanoi: ”Minun sisälläni oli sanoja joita en sanonut. Sanoin, että rukoillaan vielä. Sanoin samoin ja taas rukouksen jälkeen kysyin: ”Mitä nyt koit?” Tuo esirukouksessani oleva nainen sanoi: ”Näin kaksi näkyä.” Siihen ihmetellen vastasin: ”Minun ajatukseni nyt tästä, mitä sanoit, on: ”Jumala täytti sinut Pyhällä Hengellä ja sait kielillä puhumisen lahjan ja ilmestyksen lahjan.” Nainen nousi tuolilta hyvin nopeasti ja sanoi: ”Niin muuten sainkin!” Ja hän ei enempää rukousta lisää ajatellutkaan vaan iloisena siirtyi kauemmas kun toiset tulivat rukoiltaviksi. – – – Koskaan en ollut lukenut tai kuullut tuota, mitä tulin sanoneeksi hänen puolestaan aloittaessani rukouksen: ” Rukoilen sinun henkeesi Jeesuksen Kristuksen nimessä.” Ja sitten rukoilin vain kielillä. – – – Tämä opetti minulle, että uskovalle siis uudestisyntyneelle tulee hänen henkeensä Pyhä Henki ja rukous Pyhässä Hengessä hänen henkeensä avaa mahdollisuuden, että Pyhä Henki voi täyttää hänet ja antaa hänelle kielillä puhumisen lahjan ja muitakin lahjoja. Toisen kerran tämä toteutui, kun rukoilin vasta äsken uskoon tulleen miehen puolesta. Minua oli juuri pyydetty, että rukoilisin juuri tuon miehen puolesta, että hän täyttyisi Pyhällä Hengellä. Kun aloitin tuon rukouksen: ”Rukoilen sinun henkeesi Pyhässä Hengessä kielillä puhuen.” Ja heti alettuani hän alkoi puhua kielillä. Sanoin sen jälkeen: ”Rukoillaan vielä toisen kerran. Ja niin rukoiltiin. Kysyin: ”Mitä sinä nyt koit?” Vähän ajan perästä hän sanoi vahvasti pyhää tuntien: ”Minä näin enkelin.” – – – Myöhemmin eri ihmisten puolesta rukoillessani, useita Herran Henki toi Pyhällä Hengellä täyttymisen heti. Kun aloitin tuon kielillä rukouksen, heti tuo rukoiltava alkoi samalla hetkellä puhua kielillä. – – – – – – – Kaiken tämän edellä oli Herran kutsu viettää paastossa aikaa kerran kuussa 6 päivää. Tuo kehotus oli vuoden loppussa ja vuoden alusta päätin aloittaa heti tammikuun alussa. Ensimmäiset 5 yötä olivat ihan mahdottomat, sillä jalkojani pakotti joka yö niin etten voinut nukkua kuin ihan vähän kerrallaan. Minulla oli jo vuosia ollut jaloissani kokopitkät tukisukat. Elimistö ponnisteli kipujen kanssa ja päädyin siihen, että paastot ovat nyt sitten ohitse. Kolmen viikon jälkeen tulikin tuo muistutus. Mieleeni tuli kerran kuukaudessa tulisi paastota 6 päivää. Aloitin helmikuun alussa. Ihme tapahtui. Yhtenäkään yönä jalkojen tähden ei tarvinnut kärsiä. En herännyt kipuihin kertaakaan. Tämä ensimmäinen ja toiset täyttymiset alkoivat kolmannen kuukauden eli kolmannen 6 päivän paaston jälkeen. – – – – – Toisin sanoen tuo kaikki mitä tulee armolahjoihin ja ”niiden antaminen toisille” toteutuikin vasta noiden paastopäivien jälkeen. Ja Oiva ei niitä lahjoja antanut vaan Pyhä Henki jakoi niin kuin oli suunnitellut ja Pyhä Henki ainoastaan niitä voi antaa ja jakaa. Myöhemmin ihmettelin kiertäessäni koko maata monin paikoin opettamassa ja rukoilemassa armolahja-asioita, että vähän kerkesi toteutua asian eteenpäin saattamiseksi. Tietoisuuden ja käytännön eteenpäin ohjaamiseksi näen jälkeenpäin Jumalan johdatukseksi, että Herra ohjasi minua: ”Mene Kokkolaan kymmeneksi päiväksi. Sanoin sen rukouspiirissämme Naantalissa. Ystäväni Ilmari Ruuhisalmi oli siellä ja antoi paperilapun, jossa oli nimi ja osoite. Menin tuohon osoitteeseen. Jatkoksi tuo johti siihen, että 6 tunnin videofilmiä otettiin Kokkolan Television johtajan ja kuvaajan Seppo Pulkkisen kanssa. Ne päätyivät TV7:n ohjelmiin. Sen jälkeen Turun Evankeliumitalolla kuvattiin 4 tunnin filmiä ja vielä niitä Pyhän Hengen filmejä tuli vuonna 2020 8 pidemmälle kehittyneemmässä opetuksen muodossa. Monia vuosia ihmiset ympäri maata ovat pyytäneet: ”Tule opettamaan niistä armolahjoista.” Sitä olen kiitollisena ihmetellyt, että opetustilanteissa jotkut ovat saaneet kielten selityslahjan ja jotkut tiedon sanan lahjan ja jotkut ovat saaneet ilmestyksen lahjan. Mitä sitten noiden opetusfilmien katselun aikana on tapahtunut, sen yksin Pyhä Henki tietää ja tekee varmaankin ihan milloin vain, kun niitä filmejä voi katsoa myös myöhemmin. Pyhä Henki jakaa armolahjoja niin kuin Hän tahtoo.

Tämän jälkeen on odotuksena: Mitä tapahtuu sen jälkeen kun Herra antaa Tulikasteen, ja siihen liittyi lupaus: ” …mutta silloin kun tulee Tulikaste, silloin kaikki muuttuu.”

6. Kutsu luopua pappeudesta ja kutsu rabbiksi

Naantalissa sunnuntaina noin klo 10 istuin sohvalla ja edessäni pöydällä oli puhelin ja huomasin tekstiviestin tulleen puhelimeen. Katsoin ja se oli ystävältäni Jari Vahteralta. Hän oli silloin Vantaan Kotikirkon pastorina. Hän ilmoitti, että sinä päivänä oli hänen seurakunnassaan vierailija pastori Morgan Carlsson Ruotsista. Koin tuon Herran kutsuksi lähteä kuuntelemaan Carlssonia. Puolen tunnin jälkeen olin tiellä kohti Vantaan Kotikirkkoa. Kuuntelin opetuksia ja kolmannessa osassa hän puhui kuinka Jumala tahtoisi kasvattaa meidän sisäistä olemustamme tahtomaansa suuntaan. Pistin nuo Raamatun kohdat ylös ja niissä oli ideana kuuliainen totteleminen. Esimerkkeinä oli Jeesus tottelevaisena Isälle, Aabraham tottelevaisena muuttamiseen maahan, johon jumala kehotti. Kokonaisuudessa oli lähelle 10 kohtaa sanasta. – – – Kotimatkalla koin syvästi kuinka Jumala tahtoo muuttaa sisintäni tahtomaansa suuntaan. Käytännössä minä itse tahdoin sitä niin syvästi, että puolitoista tuntia tein auton ratissa Vantaalta Naantaliin koko matkan itkien parannusta! Hyvin syvälle tuo siihen asti olleen elämäni pinnallisuus jollain tasolla tuli häiritsemään rauhaani. Tahdoin syvälle käyvää muutosta!

Kotiin palattuani istuin sohvalle ja pöydällä edessäni oli Raamattu kiinni. Noissa parannuksen teon syvissä tunnoissa kuulin: ”Lue Ilm.18:4” Ilm.18:”4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: ”Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.” Luin sen, heti sen jälkeen tuli peräkkäin muita kohtia. Erään Raamatun kohdan ollessa kun luin sitä, näin Piispa Kaarlo Kallialan kasvot. Lisäksi näyssä minulla oli tuo 14.12.1974 Helsingin Tuomiokirkossa silloisen Helsingin piispan antama pappeuskirjani Kaarlo Kallialan kasvokuvan edessä. Silloin tunsin selvästi: ”Tuli aika antaa tuo pappeuskirja joulukuussa pari päivää ennen 44 vuoden täyttymistä takaisin Luterilaiselle Kirkolle.” Monet muut Raamatun kohdat osoittivat esimerkiksi sitä, miten olin hengellistä elämää rakentanut Pyhän Hengen toiminnan tuntemiseksi opettaen niistä yliluonnollisista tavoista, joita Pyhä Henki käyttää. Samalla olin rohkeasti toiminut armolahjoja käyttäen, missä se vain oli ollut mahdollista. Vuoden vaihteen jälkeen 2019 Turun Arkkihiippakunnan päätösten luettelossa on se sanottuna, kuinka kapituli on ottanut vastaan Oiva Sallin pappeuskirjan. Ojentaessani tuon pappeuskirjan Piispa Kaarlo Kallialalle meillä oli hyvin vapaa yli tunnin kestävä keskustelu. Samalla hän sanoi: ”Tämän jälkeen sinulla ei ole lupa käyttää rovasti tai pappi nimitystä julkisesti enää tästä eteenpäin.” Ymmärsin sen ja pidin sitä oikeana luterilaisen kirkon kannalta. Tästä huolimatta jotkut tahot ilmoituksissaan ovat tulleet käyttäneeksi joskus pastori nimitystä. Joskus olen etukäteen unohtanut varottaa heitä panemasta ilmoituksiin enää entistä ammattinimikettäni. Myöhemmin lähestyin piispaa sähköpostilla ja hän iloitsi yhteydenotostani ja hän vastasi: ” … ”Palvele lahjoillasi!”

Naantalissa asuessani tapahtui kutsu Rabbiksi 26.02.2018. Olin lukemassa 2.Moos.12:12 ja samalla tuli selkeät sanat: ”Teen sinusta Rabbin. Olet Salomon sukua.” Sanan kohta, ”12Sillä minä kuljen sinä yönä kautta Egyptin maan ja surmaan kaikki esikoiset Egyptin maassa, sekä ihmiset että eläimet, ja panen toimeen rangaistustuomion, jonka minä olen langettanut kaikista Egyptin jumalista. Minä olen Herra.” Siinä sohvan sivukorokkeella oli laskoksille pantu tyynyn päällinen ja se oli kuin heti pantava pään päälle ja tämä tapahtui sanojen kohdalla: ”Teen sinusta Rabbin.” – – – Paljon aikaisemmin amerikkalainen profeetta Harold Eatmon vieraili Suomessa. Hän profetoi minulle noin puolentoista minuutin profetian. Kaikki siinä osoittautui olevan totta. Tulkki ei huomannut sanaa: rabbonai. Tämä sana on siinä ääninauhassa, joka minulle lähetettiin jäi siis kääntämättä silloin. Tutkin sen ja sen merkitys oli rabbiiniuteen kuuluva suomeksi. Ikään kuin papista voidaan sanoa pappeuteen kuuluva. Suomeksi se voisi olla Raamatun Sanan opettaja ja sitä se on näyttänyt käytännössä myös vuosien varrella olleen. Se miten ihmiset nämä asiat näkevät tai itse ymmärrän, ne ovat sivuseikkoja. Pääasia on, että miten Jumala itse on Valtakuntansa työtä suunnitellut Oiva Sallin kautta vievänsä eteenpäin.

7. Kutsu ystäväksi

Olin puhujamatkalla Lapissa. Ihmettelin sitä, kun katsoin kasvojani peilissä, poskeni olivat turvoksissa ja riippuivat oudosti, huulet olivat oudosti siniset. Voimani olivat kävelytilanteissa heikot ja koin itseni hyvin väsyneeksi. Matka Kuusamosta Rovaniemelle meni bussilla hyvin. Yön jälkeen menin syömään baariin ja söin runsaasti kiinalaista ruokaa kiinalaisessa ravintolassa. Majapaikasta lähtöni Muonioon, ensin oli käveltävä noin kilometri linja-autoasemalle. Silloin oli kova pakkanen ja matkalaukkua perässäni vetäen matka tuntui vaikealta kun kiire kerkesi tulemaan. Lisäsin vähän askeliin vauhtia. Kävellessäni alkoi pistämään rinnassa yhä kovemmin. Samalla oli hyvin vaikeaa hengittää. Jotenkin vaan ei tuntunut happi riittävän. Äärirajoilla ollessani kuulin sanat: ”Jos vielä askeleen otat, niin siihen jäät.” En ottanut sitä yhtä askelta vaan soitin taksin. Taksilla ajoin noin 600 metrin matkan. Taksi oli lämmin ja tuo matkalaukku oli autossa eikä ollut kiire yhtään mielessäkään. Rauhoituin ja pistos rinnassa vähän helpotti. Kun pääsin linja-autoasemalle tuntui vähän rinnassa ja väärinkäsitys linja-auton aikataulusta sai aikaan sen, että vasta huomenna menisin Muonioon. Tuo pienehkö kipu rinnassa askarrutti vielä ja soitin sairaalaan. Sieltä sanottiin kertomani jälkeen hyvin kipakasti: ”Istu paikallasi, soita heti 112 ja sinut haetaan heti hoitoon tänne!” Seuraavana päivänä minun sydämeni verisuoniin pantiin kolme pallolaajennusta. Olin saanut infarktin 05.03.2019. Kolme päivää minua hoidettiin sairaalassa ja sitten junalla kotiin. Vaikka olin tullut lentokoneella, ei ollut lupa tässä kunnossa ollenkaan nousta lentokoneeseen. Matka oli pitkä, 13 tuntia. Turussa apteekin kautta kuljin linja-autolle yli kilometrin kävelyt ja bussille ja sitten matka Naantaliin. Kotiin oli hyvä päästä. Tytär tuli katsomaan hetkeksi. Aloin laittamaan itselleni ruokaa. Kolme kertaa menin välillä sänkyyn kun heikotti. Jäi syömättä ja ruoan teko keskeytyi. Soitin ambulanssin ja se vei minut Turun Yliopistolliseen Keskus-sairaalaan. Palautumista hitaasti ja vaivalloisesti noin kaksi kuukautta. – – – Yhtenä yönä minut herätettiin tasan kello 5.15 ja sanottiin minulle: ”Lue Johannes 15:15.” Tuo päivä oli 05.05. ja kello oli 5.15 ja kehotus oli lukea tuo Raamatussa Evankeliumikohta Joh. 15:15. Joh.15: 15 En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee; vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni.” Ihmeellinen oli Sanoma toipilaalle! 5-5-5-15-15-15. Ystävänä Jeesus alkoi parantaa ja nopeasti kuntoni parani paljon. Aloin myös käymään kuntosalilla, kun lääkäri oli kehottanut lihaskuntoa kohentamaan paremmaksi. Kutsu Ystäväksi on tuonut paljon todellisemmaksi ja läheisemmin tuon suhteeni Jeesukseen – Vapahtajaani!

8. Kutsu: Minut kastettiin Tulikasteella.

Yöllä 12.08.2021 klo 3.00 minut herätettiin ja minulle sanottiin hyvin selkeästi vastaanotettavalla kuultavalla äänellä: ”Kastan sinut tulella.” Koko minun ruumiini olemus muuttui kirkkautta täyteen. Sitten koin tulta pääni ympärillä ja koko päässä vähän aikaa ihan tumman punaisena. 
Valtavan syvä rauha oli täyttämässä koko olemukseni. Ihmettelin, kuinka täyteläisiä minun ajatukseni olivat sillä hetkellä. Hyvin syvä Jumalan läsnäolo oli tunnettavissa makuuhuoneessani ja koko olemuksessani Pyhän täyteys tuntui jotenkin käsittämättömältä. Ajatusmaailmani koki jotain syvällisesti uutta. Mielessä käväisi ajatus, ajatteleeko Jeesus nyt minun aivoillani, sellainen läsnäolon syvä hetki kaikintavoin eri syvyys kaikessa. Tuo hetki kesti noin tunnin ehkä paljon enemmänkin. Vaivuin uneen, silti aamulla tuo täysi hereilläolo oli ja on aitona mielessäni vaihe vaiheelta. Samoin tuo sähkökellon näkeminen tasan klo 3.00. Heräämisen jälkeen aamulla muistin kaiken ja ryhdyin aamurutiineihin odottaen. Odotin heti kaiken muuttuneen. Yhteys Pyhässä Hengessä Jeesukseen syveni ja joissakin tilaisuuksissa koin näkeväni Herran kirkkauden laskevan kokoushuoneeseen ja eri armolahjat toimivat yhtäkkiä hyvin vapaasti. Alussa ei toiminut vaan yksityisen rukoustaistelun jälkeen tilanne muuttui. Pyhässä Hengessä Jeesuksen läsnäolo on enemmän muuttunut eläväksi uskonsuhteeksi lähellä Jeesusta. Yksinelämisen tilalle on tullut enemmän todellista Herran läsnäoloa, elävää suhdeläheisyyttä uskossa Sanan pohjalta Häneen. 
Kaikki tämä kuvaus on vain luonnollisia ihmisen sanoja, jotka eivät voi lainkaan tuoda ilmi sitä kokonaisuutta joka hetki. Täysin mahdotonta yksinkertaistaa kokemani sanoiksi. Pidän sitä kuvausta kuitenkin tärkeänä, etten pidä Herran tekoa salattuna! 
Kiitos Jeesus, minun vuosia kestäneeseen rukoukseeni: ”Rakas taivaallinen Isäni, kasta minut tulella!” Tämä pyyntö liittyy Luukas 3:16 Johannes Kastajan kuvaukseen Jeesuksesta, joka kastaa Pyhällä Hengellä ja tulella. Toiseksi syyksi rukoilla ja pyytää tulikastetta oli yksi noista minun kahdeksasta kutsustani: 5.Kutsu antaa Pyhän Hengen lahjoja toisille. Siinä kuulin tuon:” Mutta kun tulee tulikaste, niin kaikki muuttuu.” 
Tähän asti Herra on vienyt, Hän tulee viemään eteenkin päin, miten? Kaikki riippuu koko ajan Hänestä! Viinipuuvertauksessa, Johannes 15:5, Jeesus sanoo: ”Ilman minua te ette voi mitään tehdä.”